Sandhurst 2017

Gepubliceerd op: 28-11-2017

Afgelopen weekend vond de traditionele, jaarlijkse sportuitwisseling met Sandhurst plaats. Op 17, 18 & 19 november waren de Britse Landmachtcadetten aanwezig in Breda.

Afgelopen weekend vond de traditionele, jaarlijkse sportuitwisseling met Sandhurst plaats. Op 17, 18 & 19 november waren de Britse Landmachtcadetten aanwezig in Breda. 

De Britse cadetten zijn vrijdag ontvangen in de Grote Zaal. Na een korte speech van C-KMA en een vertegenwoordiger vanuit de SpoCo gaven de teamcaptains van de negen sporten de Cadetten een rondleiding over het KMA-terrein. Hierbij kwam de integratie tussen Nederlandse en Britse Cadetten goed op gang! Ook hebben de Britten hier kennis kunnen maken met de decoratie-kwaliteiten van Mikey “Snakelizer”, die ervoor gezorgd heeft dat het hele KMA-terrein en prachtig bij lag! Na een traditioneel Hollands Parestodiner verzamelden de Cadetten langzaam maar zeker in de Spijkerbar waar de SpoCo een op integratie gericht avondprogramma in elkaar had gesleuteld. Tijdens deze geweldige avond werd er naar haring gehapt, werd een ‘boatrace’ gehouden en maakten de Britten kennis met onze tappers. Omdat er de volgende dag gewoon gesport moest worden, sloot de tap om 00:00. 

De zaterdag begon met een officiële openingsceremonie in de GroZa waarmee de sportdag werd afgetrapt. De sporten die vandaag plaatsvonden waren: Speedmars (heren & dames) atletiek, voetbal, hockey, rugby, volleybal, basketball & Superstars. Omdat Sinterklaas met z’n Pieten ook over het KMA-terrein rondliep, was het gezellig druk op de Parade toen de heren begonnen met de speedmars. Met een verrassende overwinning werden door het heren speedmarsteam de eerste drie punten binnengesleept. Zij zouden niet de enige zijn: ook bij voetbal, hockey, volleyball, basketball en Superstars werd er gewonnen! Een hoogtepunt van de dag wat niet onbenoemd mag blijven is de handsbal van de legendarische Jelle S. tijdens voetbalwedstrijd. Door met zijn ‘hand van God’ de Sandhurstmannen een penalty cadeau te geven zorgde hij er persoonlijk voor dat de tegenstander toch nog wat hoop bleef houden op een goed resultaat. De dag kon uiteindelijk kon worden afgesloten met een score van 18-6 in het voordeel van de KMA! Na het afsluitende Superstars-event zorgden de confettikanonnen voor spektakel en kon er worden afgesloten met de prijsuitreiking en het uitreiken van de MVP-awards. 

De heren van CRFS integreerden op het veld, maar lieten zich op zaterdag in de Spijkerbar opnieuw zien dat integratie voor hen geen probleem is. Met een aantal ludieke spellen zat de sfeer er ook zaterdagavond goed in. 

De SpoCo kijkt terug op een fantastisch weekend en wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes!

Foto's van het evenement kun je vinden op de site van het Cadettencorps.

Semper fit, 

 

De SPOCO