AWE Feest

Gepubliceerd op: 03-10-2017

Toen onze geliefde voorzitster aantrad, moest ze iets met haar verdwaalde cadetten in Den Helder doen. Teneinde de band met deze bèta’s te verbeteren, besloot ze dat er in Den Helder een feest moest worden gegeven. De langmodel cadetten in Breda zouden naar het verre noorden gaan, om daar met hun maatjes te feesten. Donderdag 21 september was het zover. Het eerste, echte At World’s End feest werd gehouden.

De verwachtingen waren divers. De initiële reactie in Den Helder was “feestje is altijd wel leuk”. Toen de MS&T cadetten hoorden dat ze ook taken tijdens het feest hadden, werden ze minder enthousiast. In het zuiden voelde bij sommigen het feest als een gifbeker, die ze liever aan zich voorbij lieten gaan. Uiteindelijk waren er nog mensen die verantwoordelijkheid droegen voor het feest, die waren vooral benieuwd welke schade er zou worden aangericht.

De reis uit de parel van het zuiden begon goed, er kwamen namelijk minder bussen dan gepland. Gelukkig waren de bus commandanten in staat te improviseren en konden de cadetten op weg naar het KIM. In Den Helder werden de laatste voorbereidingen uitgevoerd. De ‘mokergrote’ AWE vlag werd opgehangen en om in de sfeer te komen, werd er door de bestuursleden van AWE gedriemand.1

Om kwart voor negen kwamen de Bredanaren aan. Na een korte openingsspeech startte dj Steven het feest. De drank was gratis; tot vreugde van het publiek. Cadetten begonnen een drankspel, adelborsten gingen dansen. De dj draaide klassiekers uit de zero’s, zoals “Ik ben dom, lomp en famous” of “Tijdmachine”. Naarmate de avond vorderde werd de vloer natter en het publiek zatter.

Na een goede drie uur te hebben gefeest, kwam aan de mooie avond een eind. Het Breda component ging naar de bus, het Den Helder component ging verder feesten of moest opruimen. De officier van de wacht sweepte de bussen naar gestolen goederen. We kennen onze pappenheimers. Zo begon de lange reis terug naar Breda. De mensen in de bus sliepen.

De reacties over het feest zijn gemengd; variërend van “liever niet meer” tot “best wel lache feestje”. Of er in de toekomst een nieuwe At World’s End feest is, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Wij hebben er in ieder geval van genoten.

Het At World’s End bestuur